Ruokalista

Tuoreet kalat, pala voita ja sopivan terävä tuli pannulla, siitä syntyy rapeat muikut, joista Kalastajan koju tunnetaan. 

Paistetut muikut 9,50 €, L

Paistetut muikut ja kojun dippikastike (myös majoneesi tai remoulade) 10,50 € L

Muikut aurajuustolla 10,50 € L  

Muikut paahdetulla ruisleivällä, salaatti ja kojun dippikastike sekä sweetchili 7,90 € L

Savukalasalaatti päivän kalalla ja kojun dippikastike 13,50 € L, G

Paistetut muikut ja salaatti (aurajuustolla) ja kojun dippikastike 15,90 € L

Paistetut muikut, uudet perunat tai perunamuusi ja salaatti ja kojun dippikastike 16,90 € L

Paistettu lohimedaljonki, uudet perunat tai perunamuusi ja salaatti ja kojun dippikastike 20,50 € L

Bratwursti- ja hirvimakkara, uudet perunat tai perunamuusi ja salaatti ja kojun dippikastike 13,90 € L

Haudutettu kuha, uudet perunat tai perunamuusi, salaatti ja kojun dippikastike 21,50 € L, G

Kalakeitto päivän kalasta (lounasaikaan), leipää (myös gluteiiniton) 9,50 € L, G

Fish & Chips, remoulade 11,90 L, G

Ranskalaiset, ketsuppi tai remoulade 4,50 L, G.

 

Jälkiruoat

Mutakakku vaniljajäätelöllä 5,90 €

Viinilista

Punaviinit 


Torres Mas Rabell Tinto Katalonia, Espanja 1400- luvulla Mas Rabellin tilalla alueen kuuluisin alkemisti teki taikojaan. Nykyaikana Torresin perhe onnistui varmasti paremmin loitsiessaan tasapainoisen ja monikäyttöisen punaviinin jonka mausteinen tuoksu vie mukanaan. 6,00/8,00/33,00

Valkoviinit

La Ronciere Reserve Chardonnay, Rapel Valley, Chile Chilen parhaalla punaviinialueella tehdään myös vakavasti otettavaa valkoviiniä. Runsasta, muhevan hedelmäistä, sopivan tammista. Tätä ne voissa paistetut muikut kaipaavat. 6,00/8,00/33,00

Torres Vina Esmeralda(pk) Katalonia, Espanja Raikasta Moscatelia hitusella Gewurtstraminerin hulvatonta hedelmäisyyttä ja kypsennys jäähdytetyissä terästankeissa. Näihin kukkien, hedelmien ja mausteiden aromeihin uppoutuu vannoutuneempikin kuivien valkoviinien ystävä. 6,00/8,00/33,00

Trimbach Riesling Reserve Alsace, Ranska

Elsassin laatujohtaja valitsee vanhimpien köynnösten parhaat rypäleet ja pullottaa ne erikseen. Jos et vielä tiedä miksi siitä Rieslingistä puhutaan, maista tästä. 8,00/10,6,/49,00

Sartori Prosecco Piccolo 20cl, 10,00/plo Italia

Kesä, hetki aikaa hengähtää. Pieni pullo kuplivaa, mukavat muikut ja hyvä seura, mitä sitä ihminen muuta kaipaa. Jollei sitten Aperol Spritziä, jossa myös on Proseccoa!

Terra Calida Rose 37,5 cl 15,00/plo Katalonia, Espanja

Oi Ramon, minkäs teit? Ilmeisesti kesäisen roseeviinin jossa havaittavissa selkeitä mansikan ja vadelman aromeita . Ja pakkasit sen vielä sopivan kokoiseen pulloon josta saa lasilliset helposti kolmelle.

Deutz Brut Classic 79,00/plo Champagne, Ranska

1838. Sieltä lähtien ovat William Deutzin jälkeläiset tuottaneet upeita samppanjoita parhaan laatuluokituksen rypäleistä. Chardonnayn raikkaus ja Pinot Noirin rikkaus, kermainen täyteläisyys ja neljän vuoden pullokypsytyksen luomat kehittyneet aromit. Olisiko tämä kesän paras päivä?

Oluet

Kalastajan kojun luomu Pils (gluteiiniton)
Niin kalastaja kuin olikin, täytyi talossa viljellä myös peltoja. Kesän loppupuolella vilja kypsyi ja se leikattiin pelloille kuhilaiksi. Helteisenä loppukesän päivänä tuo kaivon kylmyydestä nostettu olut hävisi janoisen kalastajan pullosta muutamalla kulauksella. Kalastajan kojun luomupils on tuotettu puhtaasti, lähellä ja parhaista raaka-aineista. Vaalea täysmallasolut on reilusti humaloitu, heleä nautinto. Täysosuma gluteenia välttäville, luomua suosiville.
Alkoholi 5,2 til-%

Kalastajan kojun tervaolut juhlistaa 100-vuotiasta Suomea. Tervaa on poltettu Saimaan rannoilla satojen vuosien ajan ja siitä saatu tulo on pitänyt kansaa leivän syrjässä kiinni. Rannalle päästyään kalastaja otti keväällä tervatönikän käteensä ja alkoi rauhallisin vedoin tervata venettään. Ehkä lämmin kevätpäivä toi janon ja kalastaja kulautti vaimonsa mukaan laittamasta olutpullosta kulauksen, laittoi ruisleivälleen paistetun muikun ja istui katselemaan työnsä tulosta.
Alkoholi 6,1 til-%